Går sammen med Aker Solutions

 

SIGNATUR: Kjell-Are Vassmyr og Øystein Barth-Heyerdahl signerte avtalen, under overoppsyn av ordfører Bård Anders Langø (t.v.) og lokal Aker Solutions-sjef Halvard Lie (t.h.)

Petro Puls: Morten Hofstad - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

I 2009 gikk bedrifter i Sandnessjøen og Mo i Rana sammen om å danne Helgeland V&M. Sammenslutningen fikk vedlikeholdskontrakt på Skarv-veltet, som i perioder har gitt tresifret millionbeløp i årlig omsetning.
Med fallet i oljeprisen, har oljeselskapene startet jakten på kostnader, gjennom å reforhandle avtaler med leverandørindustrien.

Tre feltsenter
I Nordland er det ventet at vedlikeholdskontrakter på Skarv, Norne og Aasta Hansteen vil komme ut på anbud i månedene som kommer. Vedlikeholdskontraktene er særlig ettertraktet i leverandørindustrien fordi kontraktene som regel strekker seg over flere år, og gir anledning til merarbeid når situasjoner oppstår.
BP bekrefter at utlysing av Skarv-kontrakten er «nært forestående».
– Tildeling vil trolig skje i løpet av tidlig høst, opplyser pressetalsmann i BP, Jan Erik Geirmo til Helgelands Blad.
– Hva sier dere om kontraktstrategien?
– Lokal tilstedeværelse og bruk av konkurransedyktige lokale leverandører inngår i dette, ifølge Geirmo.
– Helgeland V&M har i løpet av kontraktsperioden bygget opp mye kompetanse, både i selskapet og hos lokale leverandørbedrifter. Vår oppfatning er at vår kunde, BP, er svært fornøyd med de leveranser og tjenester vi har levert og leverer dem, sier sjef for Helgeland V&M, Øystein Barth-Heyerdahl til Helgelands Blad.
Dette er et synspunkt representanter for BP har framført offentlig ved en rekke anledninger.
– Et nært og godt samarbeid mellom kunde og leverandør har vært en forutsetning for at selskapet i løpet av relativt kort tid har fått den påkrevde kompetanse, som nå gjør at vi også ser på andre, lignende prosjekter, ifølge Barth-Heyerdahl.

Ny avtale
Fredag kunngjør Helgeland V&M at de har inngått avtale om samarbeid med giganten Aker Solutions knyttet til eksisterende og kommende prosjekter på vedlikehold i Norskehavet.
– Dette er en meget viktig avtale for oss, som skal sikre større ringvirkninger til Sandnessjøen. Sammen vil vi kunne bygge opp lokal kompetanse, som igjen vil øke ringvirkningene, sier Barth-Heyerdahl.
I Helgeland V&M har man ingen illusjoner om at postadresse Sandnessjøen er noen garanti for å vinne noe som helst. Blant annet derfor knytter industrisammenslutningen seg tettere opp mot Aker Solutions.
– Sammen vil dette bli en slagkraftig lokal leverandør, mener Barth-Heyerdahl.
Bedriftene i Helgeland V&M bidrar med til sammen 530 fagfolk, fordelt over en rekke disipliner.
– Vi kan snu oss fort rundt, og leverer varer og tjenester raskt. Kvalitet, responstid, og service er det vi etterstreber og leverer, sier Barth-Heyerdahl.
– Leverandørmiljøet her er sårbart, med få aktører. Vi tar derfor sikte på at tre feltsenter i drift utenfor våre stuedører skal bidra til å sikre økt aktivitetsnivå og trygge både private og offentlige investeringer som er lagt ned her, sier Barth-Heyerdahl.

Lokal forankring
– Aker Solutions er svært fornøyd med å ha undertegnet denne avtalen. Vi har jobbet sammen med Helgeland V&M i seks år allerede, og ser fram til å bygge videre på det gode samarbeidet. Med dette styrker vi tilstedeværelsen vår i Sandnessjøen ved å sikre oss en partner med solid lokal forankring. Denne regionen er et langsiktig satsingsområde for oss, sier sjef for Aker Solutions i Nord-Norge, Kjell-Are Vassmyr.
– Aker Solutions er en sentral arbeidsgiver i Alstahaug med i overkant av hundre ansatte. I fjor produserte vi 100.000 lokale ingeniørtimer og 100.000 konstruksjonstimer. Organisasjonen vår består av unge og dyktige ansatte, og alle er permanent basert her. Vi har minimalt med pendlere. Det er kompetansen til disse folkene vi nå ønsker å styrke ytterligere, noe samarbeidsavtalen gir oss mulighet for å gjøre, sier Vassmyr.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter