Helgelandsbase sier opp 20

 

MILLIARD: Helgelandsbase har lagt ned rundt en milliard i baseanleggene på Horvnes, i stor grad leid ut til andre aktører.            Foto: Morten Hofstad

Petro Puls: Morten Hofstad - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

20 av 25 ansatte i Helgelandsbase har fått beskjeden de har ventet på etter at Statoil-kontrakten glapp i januar. Samtidig ansetter Asco 14. Da rundt 30 år som leverandør av basetjenester til Statoil var historie i januar, ble det klart at Helgelandsbase sto foran drastisk nedbemanning. Torsdag 26.mars fikk staben på 25 beskjeden om at fra 1. juli må 20 ansatte gå.
Basesjef Jann Greger Winsents sier han er imponert og takknemlig for at de ansatte har stått på og jobbet hardt, selv om de har visst at dette ble utfallet.
- Vi må forholde oss til den situasjonen vi er i, sier Winsents.

Store investeringer
Situasjonen er at fra 1. juli skal Asco håndtere all virksomhet Statoil har over basen i Sandnessjøen. Asco har fra før operasjonen for BP. Helgelandsbase har investert rundt en milliard kroner i baseanleggene. Winsents understreker at disse investeringene ikke er i fare, fordi anleggene er utleid til kunder, til dels på lange kontrakter.
- Men hvis ikke aktivitetsnivået kommer opp, kan det oppstå fare for at noen av våre kunder ikke har arbeid og må legge ned, understreker Winsents.
- Dere vil jakte oppdrag for andre kunder enn Statoil. Hvordan skal dere håndtere eventuelle nye kunder i forhold til å skaffe arbeidskraft etter nedbemanningen?
- Vi vil kunne spille på lokal kompetanse, men også utenfra gjennom konsernet som eier oss, CCB og Nor Sea Group.

Jakte andre
Ved siden av å drive ren eiendomsforvaltning, vil Winsents jakte oppdrag blant kommende boreoperasjoner, og andre former for service-oppdrag.
– I tillegg har vi kontrakter om nytt subsea-verksted og lager for Statoil og BP, så vi vil fortsatt være en aktør i petroleumssektoren på Helgeland, forsikrer Winsents.
Han ser også på andre muligheter, på siden av ren offshore-forretning. Denne uka ble kjent at Forsvaret ønsker å benytte offshorebasene langs kysten, deriblant Horvnes, til forhåndslagring av utstyr.

Asco ansetter
Da Asco ble tildelt Statoil-kontrakten, lyste firmaet ut ledige stillinger, og fikk 240 søknader fra vidt omkring.
- Vi har gitt tilbud til 14 personer, som alle har takket ja. Mulig det kommer flere etter hvert. Vi vil være 27 ansatte i Sandnessjøen fra 1. juli, opplyser basesjef for Asco i Sandnessjøen, Ståle Edvardsen til Helgelands Blad.
– Alle kandidatene som har fått tilbud har lokal adresse, understreker Edvardsen.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter