Kværner-KBR får milliardkontrakt på Johan Sverdrup

Foto: BP

Kværner og KBR har i et samarbeidsselskap signert en kontrakt med Statoil for totalleveransen av et plattformdekk til utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet. Avtalen om å levere dekket til bolig- og utstyrsplattformen (ULQ) kommer etter tøff internasjonal konkurranse, hvor Kværner og KBR gav det beste tilbudet. Avtalen har en estimert verdi på 6,7 milliarder kroner for prosjektpartnerskapet mellom Kværner og KBR melder selskapet i en pressemelding.
 
ULQ-plattformen er en av fire plattformer i fase 1 av utbyggingen av olje- og gassfeltet Johan Sverdrup på den norske kontinentalsokkelen. Samarbeidsselskapet Kværner-KBR vil gjennomføre engineering, innkjøp og fabrikasjon (EPC) på ULQ-plattformdekket som en komplett leveranse. Avtalen inkluderer også en opsjon for uttesting- og ferdigstillingsassistanse og offshore påkobling av plattformen.
 
- Det har vært stor interesse for denne kontrakten i markedet, som Kværner og KBR vant i tøff internasjonal konkurranse. Så langt har norsk leverandørindustri vunnet hovedkontraktene på Johan Sverdrup. Det er positivt at Statoil og leverandørene i felleskap er i ferd med å bryte kostnadskurven og sikre konkurransekraft i en tid som er krevende for hele industrien, sier Margareth Øvrum, konserndirektør i Statoil med ansvar for teknologi, prosjekter og boring.

- Dette er nok en milepæl i de pågående forbedringene i industrien. Suksessen fra dette arbeidet avhenger av et tett samarbeid med kundene våre. I fjor resulterte snuoperasjonen i Kværners jacket-virksomhet i en intensjonsavtale for leveranser av to stålunderstell til Johan Sverdrup. Dagens avtale viser at også Kværners virksomhet for plattformdekk har etablert et nytt, konkurransedyktig kostnadsnivå. Dette styrker vår posisjon for også å vinne fremtidige oppdrag. Vi vil videreføre arbeidet med å forbedre våre kostnader, produktivitet og konkurranseevne ytterligere, i nært samarbeid med Statoil og andre kunder, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter