- På tide med handlekraft

Petro Puls, Morten Hofstad

Ordfører Bård Anders Langø i Alstahaug åpnet årets konferanse Offshore Nordland med klar melding: Regjering og Storting må vise handlekraft for å sikre landsdelen en skikkelig bit av offshore-kaka.

- Nord-Norge står ikke lenger med lua i handa. Fra 2017 vil landelen ha fem feltsenter i drift. Vi har klare forventning til at leverandørindustrien skal sysselsette i regionen. Vi ser tegn til at større kontrakter innenfor vedlikehold og modifikasjon kan gjøre det vanskelig for små og mellosmtore bedrifter som har satset betydelig på å kvalifisere seg. Statoil har et potensiale på kontraktstrategier. Vi forventer at Storting og regjering følger opp. Det er tid for å vise handlekraft, sa Langø i sin hilsningstale til konferansen.
 
Langø fortalte om en kommune som har snudd flyttestrømmen, spesielt i aldersgruppen 20-39 år.
- Alstahaug har økt innbyggertallet med 300, de fire siste årene. Vi har sett en nettovekst i antall arbeidsplasser med 500 på seks år. Kommunen har over 4000 arbeidsplasser totalt. Dette gir en sysselsettingsgrad godt over 50 prosent, noe ikke mange andre kommuner kan vise til .
 
Petro Puls og Helgelands Blad følger konferansen tirsdag og onsdag.
 
 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter