Satser lokalt med
 Statoil-kontrakt

Foto: Sontum

Morten Hofstad - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Firmaet Sontum Fire & Safety øker aktiviteten i Sandnessjøen etter en stor kontrakt med Statoil.
Sontum Fire & Safety AS, som har hovedkontor på Ågotnes utenfor Bergen, har fått en omfattende rammekontrakt med Statoil på inntil 11 års varighet, med anslått omsetning på 90 millioner i året.

Brannslukking
Firmaet skal levere produkter og tjenester på brannteknisk utstyr på alle Statoil-installasjoner, både offshore og på land. Avtalen innebærer service, vedlikehold, modifikasjoner og testing av aktivt brannbeskyttelses utstyr samt leveranser av et vidt spekter av utstyr innen teknisk sikkerhet. Kontrakten har en varighet på fem år, med rett til å forlenge ytterligere seks år. Kontrakten vil gi firmaet en årlig omsetning omkring 90 millioner.
– Vi er veldig stolte av at Statoil gir oss tillit til å fortsette med denne type tjenester, - sier Audun Hellesøy, administrerende direktør i Sontum.

Trenger folk
Fra før har Sontum-konsernet avtale med BP. Den nye kontrakten med Statoil åpner dørene på Norne og kommende Aasta Hansteen, og Snøhvit i Hammerfest.
Hellesøy, som har nær familietilknytning til Dønna, sier aktiviteten i Sandnessjøen vil øke fra dagens to ansatte, med ytterligere fem-seks ansatte i løpet av høsten. Bent Are Walther er avdelingsleder for Sontum i Sandnessjøen.

– Vi kommer til å trenge mekanikere og folk innenfor automasjon som skal jobbe både offshore og på land, sier Hellesøy.
Hellesøy vurderer også om dagens verkstedlokaler på Sandnes er store nok for det han mener kommer.
– Vi vil bruke Sandnessjøen som base for den ekspansjonen som kommer videre nordover gjennom denne kontrakten, sier Hellesøy.

• Sontum er en del av Align-konsernet som gjennom sine fem selskaper er en stor leverandør av løsninger og produkter innen teknisk sikkerhet til den internasjonale olje og gass-industrien.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter