Aker pusser opp

 

VÆRHARDT: Klimaet på Strendende har etter hvert satt sitt tydelige preg på stålplatene som vender mot øst. Nå får storhallen til Aker Solutions ny kledning. alle foto: Morten Hofstad

 

Aker Solutions gjennomfører i sommer det som trolig er den største oppgraderingen på Strendene siden anlegget ble bygd på 1970-tallet. Det tidligere «Siva-anlegget» ble bygd midt på 1970-tallet, på Strendene rett utenfor Sandnessjøen. Ulike eiere og leietakere har lagt begrensede ressurser i utendørs vedlikehold, noe anlegget de siste årene har vært sterkt preget av. Det til tider ekstreme været langs Botnfjorden, særlig fra øst, har etter hvert tært hardt på stålplatene i veggene.

Stor jobb

Mens de rundt 50 Aker Solutions-ansatte i anlegget på Strendene har fellesferie, har Bolt Construction startet på jobben med å legge ny kledning på veggene mot øst på den enorme storhallen.

– Vi skifter ytterkledning på tre vegger, og gjør en stor oppgradering av anlegget, opplyser plass-sjef Annbjørg Skjerve, som ikke vil tallfeste kontrakten nærmere. – Oppdraget vil gå over noen måneder, opplyser sjef i Bolt Construction, Arne Aune.

Arbeid ut året

Aker Solutions kjøpte anlegget for 25 millioner høsten 2012 fra finske Ruukki, som dermed forlot Sandnessjøen. Sammen med det da ikke virksomme produksjonsanlegget, kjøpte Aker Solutions lokalt eide Sandnessjøen Engineering AS, med rundt 20 ansatte.

I dag har Aker Solutions 60 ingeniører i kontorene på Horvnes, sammen med rundt 50 egne ansatte i anlegget på Strendene.

I mai ble leveransen av tre bunnrammer til Aasta Hansteen-feltet levert fra Strendene. Resten av året fortsetter leveransene av havbunnsutstyr til blant annet Kraken-feltet i britisk sektor av Nordsjøen.

Flere kontrakter?

I løpet av høsten vil Aker Solutions, og samarbeidende Helgeland V&M, få svar på om de vinner omfattende vedlikeholdskontrakter med Statoil og BP.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter