Miljøvennlig gigant på besøk

SOLID: Fortøyningsgodset er godt dimensjonert når MS Kvitbjørn ligger til kai i Sandnessjøen, selv på en godværsdag. Det 120 meter lange skipet kan ta om bord last tilsvarende 200 vogntog i sin mektige buk. Foto: Rune Kr. Ellingsen

 

Petro Puls: Rune Kr. Ellingsen

Nor Lines’ splitter nye og miljøvennlige kjempeskip la denne uka til kai i Sandnessjøen.

Det topp moderne skipet går for å være et av verdens mest moderne og miljøvennlige godsskip. Skuta, som ble sjøsatt 16. april i år, skal trafikkere kysten fra Holland og Tyskland og opp til Nord-Norge.

Effektiv

– Vi er glade for å kunne tilby en enda mer effektiv og miljøvennlig logistikkløsning for godstransport langs hele Norgeskysten, sier adm. direktør i Nor Lines, Tor Arne Borge, i en pressemelding. Kvitbjørn representerer ifølge Nor Lines en milepæl på veien mot miljøvennlige logistikkløsninger i Nord-Europa.

Thor Heyerdahl

– Kvitbjørn er det første av to nye naturgassdrevne godsskip Nor Lines har bestilt, som skal erstatte eldre tonnasje i fast rute mellom Nord-Europa og Norgeskysten til Nord-Norge, sier Borge videre. Skipstypen kan smykke seg med flere prestisjefulle priser, blant annet Thor Heyerdahl-prisen i 2014, Green Ship Technology og Next Generation Ship Award i 2013, både for sitt nyskapende design og sitt bidrag til klimavennlig logistikk.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter