Ny oljetrål klar for markedet

 

Foto: NordLense

Det er fem år siden Hugo Guttorm Svendsen og et knippe øvrige medarbeidere i NordLense startet arbeidet med å teste trålen i Nordsjøen, USA, Hadselfjorden og i Gavlfjorden mellom Langøya og Andøya. I tillegg har Kystvaktens KV «Heimdal» hatt en trål ombord siden januar i fjor.

Høyteknologi

– Den er som et kinderegg; tre-i-en-løsning som samler, konsentrerer og lagrer oljen i en og samme operasjon. Det er enkelt å skifte til ny pose fra sjøen eller fra fartøyet. Her er automatisk luftfylling på utstyret som krever minimalt personell og er lett å sette ut, sier Hugo Svendsen og fortsetter:

– Det som kanskje er mest spesielt er at vi har sterkt fokus på kyst og strand. Utsleppet skjer i kystnære områder, og operatøren trenger ikke å ta oljen opp i båt, og velger heller å slepe posen inn til land hvor den blir tatt hånd om, sier prosjektlederen.

Da de forrige lensene fra NorLense kom mot slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet, var det oppfinnelser som ingen hadde vist tidligere. Det er også tilfelle denne gangen. Samtidig utvikler selskapet andre forhold som bedrer og sikrer kampen mot oljesøl.

Les hele saken fra Lofotposten her

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter