Bråstopp for offshore serviceskip

Foto: Per-Arne Rødli Rønning

Markedet for offshore serviceskip er elendig. Det er bare et spørsmål om tid før redere går overende eller må tvangsselge skip, ifølge Westshore Shipbrokers, melder Dagens Næringsliv

Ved tidligere nedturer var det alltid mulig for rederiene å sende båtene andre steder der markedet var bedre - som til Brasil, Australia eller Middelhavet. Nå er det dødt overalt. Særlig er det tøft for plattform-forsyningsbåtene, der ratene snaut dekker driften, og langt mindre finanskostnadene. Markedet for ankerhåndteringsskipene er noe bedre.

Hele offshorelandskapet er i endring. Alle kutter kostnader der de kan. Ingen kan fortsette som før. Hele industrien vil være endret den dagen dette er over mener offshoreanalytiker Inger-Louise Molvær til DN.

- Og foreløbig ser vi ingen tegn til bedring hverkan på kort eller litt lengre sikt. Selv ikke i Brasil, der kontraktene med oljeselskapet Petrobas ble vurdert å være solide, er trygge. Rederne har det knalltøft nå. Og vi vil se flere skip i opplag. Og det er bare et spørsmål om tid før noen må gi seg.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter