Skuld-start utsatt
 

Produksjonsstart på Skuld-feltet forskyves i tre måneder.

 
Skuld-prosjektet på Norne hadde som målsetting å starte produksjonen i desember 2012. Nå sier operatøren Statoil at produksjonen er forskjøvet til vårparten 2013.
 
- 12/12/12 var en prosjektdato for oppstarten. Nå ser vi realistisk oppstart av produksjonen i løpet av første kvartal neste år, sier pressekontakt for norsk sokkel i Statoil, Ola Anders Skauby.
 
Skuld er det hittil største prosjektet innenfor Statoils ”fast track”-strategi. Prosjektet er beregnet å koste 10 milliarder kroner. Statoil mener denne kostnadsrammen skal holde til tross for mer tidsbruk.
- Til tross for utsettelsen er vi fortsatt innenfor målsettingen om produksjonsstart 18 måneder etter innlevert plan for utbygging og drift (PUD), og ett år etter godkjent PUD, sier Skauby.
- Skuld er en særstilling blant våre fast track-prosjekter på grunn av størrelsen og kompleksiteten, sier Skauby.
 
Skuld skal produsere rundt 90 millioner fat olje fra tre bunnrammer og ni produksjonsbrønner, som ledes inn til Norne-skipet gjennom en 26 kilometer lang rørledning. I disse dager jobber riggen Deepsea Bergen med boring av produksjonsbrønnene på feltet.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter