Er nær beslutning om Aasta Hansteen

Partnerne i prosjektet er nær beslutning om utbygging til rundt 50 milliarder kroner.

 

Petro Puls: Morten Hofstad

Den største flytende plattformen i sitt slag i verden, sammen med havbunnsanlegg og 500 kilometer lang gassrørledning, er kostnadsberegnet til rundt 50 milliarder kroner. Eierne av selve feltet; Statoil, tyske OMV, og ConocoPhillips er mest sannsynlig klar med sin investeringsbeslutning. Men rørledningenfra feltet vest av Bodø sørover til Nyhamna utenfor Molde, som har fått navnet NSGI, eies av en lang rekke aktører. Også dette partnerskapet må gi sin tilslutning før hele prosjektet kan sendes til myndighetene.

- Om det blir avklaring før eller etter nyttår, gjenstår å se, sier prosjektleder Torolf Christensen i Statoil til Helgelands Blad.

Kontrakter på vent
Olje- og energiminister Ola Borten Moe har lovet behandling i Stortinget i løpet av våren 2013.
- En utbygging av Aasta Hansteen vil ha stor betydning for den videre utviklingen av hele Norskehavet, sa Borten Moe nylig.
En rekke store kontrakter venter på tildeling, blant annet bygging av dekket til plattformen, installasjonene på havbunnen, håndteringen av rørledningen på land. Alle disse byggeoppdragene kan vise seg å få relevans på Helgeland etter at Aker Solutions kjøpte Ruukki-anlegget. Det er Aker Solutions som prosjekterer plattformbygget, som blir det største i sitt slag i verden.

Ventet melding
Ved vår trykketid fredag, var den formelle bekreftelsen på investeringsbeslutningen fortsatt ikke kommet fra operatørselskapet Statoil. Tidligere i uken bekreftet sentrale folk i prosjektorganisasjonen overfor Helgelands Blad at vedtaket om å starte utbyggingen var planlagt «før jul».
Fredag morgen skrev nettstedet Petroartic.no at de ventet vedtak annonsert 21. desember.
«Med en investeringsbeslutning i morgen, kan vi for alvor slå fast at vi har fått en etablert petroleumsvirksomheten i nord, og vi har et godt grunnlag for aktivitet og ringvirkninger i de neste 50 årene i hele landsdelen», sier styreleder Kjell Giæver i leverandørnettverket Petro Arctic.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter