Starter ny bedrift

Foto: Morten Hofstad

Harry Nicolaysen er tilbake som bedriftseier i Sandnessjøen. Han nekter å være offshorepessimist. For noen år tilbake eide og drev Harry Nicolaysen firmaet Minic i Sandnessjøen, som utførte inspeksjon av sveising og metallkonstruksjoner. Minic ble solgt til Inspecta, som drev noen år, før de la ned i 2011.

Så kom Rogaland-gründer Ståle Kyllingstad på banen med IKM-konsernet og oppkjøp av et nystartet «Minic», som også drev med test og inspeksjon. Ståle Kyllingstad har hatt store utfordringer som eier av et kriserammet oljeselskap, og at markedet for IKM-konsernet har skrumpet inn med den generelle oppbremsingen i offshorenæringen.

Tok over

Fra 1. oktober var det slutt for IKM Inspection – avdeling Sandnessjøen, og selskapets rundt ti ansatte. Det er her Harry Nicolaysen nok en gang kommer på banen. – Vi har kjøpt utstyret og etablert oss på Asco-basen på Horvnes, sier Nicolaysen.

Firmaet SOS Inspection AS, eies av Sandnessjøen Offshoreservice AS, som Harry eier sammen med sønnen Fredrik, og John Even Liland. Sistnevnte var daglig leder i IKM Inspection.

– Vi starter litt forsiktig med to-tre mann og en lærling, og henvender oss til industribedrifter på Helgeland som Slipen, Alcoa, og Bilfinger. Vi kommer foreløpig ikke til å rette oss mot offshore-markedet, sier Nicolaysen.

Vedlikehold

Virksomheten kalles «NDT» på fagspråket, såkalt non-destructice-testing, som benytter røntgen og ultralyd for å teste og inspisere sveisepunkt og konstruksjoner i metall.

– Et slikt miljø må være på plass i Sandnessjøen for at stedet skal kunne ha en bredde i servicetilbudet, sier Nicolaysen.

Som «alle» andre venter Nicolaysen spent på utfallet av oljeselskapenes vedlikeholdskontrakter, som er ventet før årsskiftet. Omtrent alle installasjoner på norsk sokkel er for tiden ute på anbud. Nicolaysen nekter å være pessimist for utfallet av kontraktene.

Lokalt har industrisammenslutningen Helgeland V&M inngått samarbeid med Aker Solutions for å vinne serviceoppdrag på installasjoner, ikke minst utenfor Helgeland.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter