Subsea-basen under bygging på Horvnes. Foto: Morten Hofstad

 

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Statoil bekrefter at de legger planer for basestrukturen på Helgeland, planer som allerede vekker reaksjoner.

I Brønnøysund reageres det på at det planlagte redningshelikopteret til Aasta Hansteen-feltet, vurderes lagt til Kristiansund.

– Vi er sterkt uenig med Statoil hvis de velger å ikke ha et søk- og redningshelikopter (SAR) stasjonert i Brønnøysund, sier Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi i ei pressemelding.

Samtidig letter Statoil litt på sløret om hva de tenker rundt subsea-basen som er under bygging i Sandnessjøen.

– Statoil vil bruke den nye fasiliteten til å lagre havbunnsutstyr og verktøy for Aasta Hansteen, og støtte til rigg- og fartøyoperasjoner på undervannsinstallasjoner. Den nye basen er tilrettelagt etter de samme prinsipper som ved våre andre baser, og vil håndtere aktiviteter som mobilisering, demobilisering og lagervedlikehold inkludert enklere reparasjoner.

– Basen i Sandnessjøen skal støtte rigg- og fartøyoperasjoner på undervannsinstallasjoner på de felt som i forsyningsmønsteret støttes fra Sandnessjøen. Omfanget vil variere etter aktivitetsnivået, og de behovene utbyggingsprosjektet har, melder Morten Eek, samfunnskontakt i Statoil.

 


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter