Minister lar Statoil gjøre som de vil

 

Ilustrasjonsfoto

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) vil ikke stoppe oljegigantens planer om å ikke stasjonere redningshelikopter (SAR) for Norskehavet på basen i Brønnøysund, melder Helgelendingen på sin nettside.

- Jeg er overrasket over at statsråden ikke er mer tydelig i svaret, og han framstår som likegyldig til hvor helikopteret blir stasjonert, sier stortingsrepresentant Anna Ljunggren (Ap). Hun er medlem av energi- og miljøkomiteen, og sendte i forrige uke spørsmål om hvordan departementet stiller seg til forslaget fra Satoil om å likevel ikke stasjonere SAR (søk- og redningshelikopter) i Brønnøysund.

Da plan for utbygging og drift (PUD) for Aasta Hansteen ble godkjent av Olje- og energidepartementet i 2013, sto det at SAR-funksjonen (søk- og redningshelikopter) skulle stasjoneres i Brønnøysund i tillegg til på Heidrun slik det er i dag.

Ljunggren ønsket svar på hvordan statsråden stiller seg til at selskaper gjør endringer som påvirker basestruktur i etterkant av politisk behandling av PUD. I svaret fra oljeministeren sier han Statoils forslag ifølge petroleumsloven ikke er en endring som er så vesentlig at den krever departementets godkjennelse, og derfor ikke vil bli tatt tilbake til videre behandling i Stortinget.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter