Ny bedrift tilbyr verkstedhotell

KLAR TIL START: Harry Nicolaysen (t.v.) sammen med Jon Even Liland og Fredrik Nicolaysen. foto: Morten Hofstad

Petro Puls: Morten Hofstad

Verkstedhotell Sandnessjøen AS er i gang på Horvnes med en nyvinning eierne mener vil bidra til å kutte kostnader i offshorenæringen.

Tidligere i høst så firmaet SOS Inspection AS dagens lys, via eierselskapet Sandnessjøen Offshoreservice AS, som eies av Harry Nicolaysen, sammen med sønnen Fredrik og John Even Liland.

Stoppe flukten

Nå kommer nok en nyskapning, Verkstedhotell Sandnessjøen AS, som er under etablering i en av hallene til baseselskapet Asco på Horvnes. Et mekanisk verksted, med alt tenkelig verktøy, i moderne lokaler, mener initiativtakerne er svaret på utfordringer knyttet til at komponenter fra offshoreinstallasjoner i dag skysses på båt eller trailer sørover til større serviceverksteder.

– Vi skal leie ut et komplett mekanisk verksted for våre kunder. Flukten av utstyr sørover skal stoppes ved Helgelandsbrua, sier Nicolaysen, da Helgelands Blad ble tatt med på omvisning i hallene på Horvnes.

– Vi har allerede signert avtaler med Bilfinger og IKM Gruppen, sier Nicolaysen.

Totalleverandør

Foruten å leie ut utstyr og lokaler, er målet med virksomheten å trekke på lokal arbeidskraft fra andre bedrifter når behov måtte oppstå.

Avtalebedrifter skal kunne utføre jobber lokalt med kun et minimum av egne ansatte, og ved behov bruke lokalt personell anskaffet av verkstedhotellet, enten det er behov for elektrikere, rørleggere, sveisere eller mekanikere.

Verkstedhotellet har avtaler med lokale leverandører som kan tilby maskinering, sandblåsing, leiebil og bolig, som en totalleverandør til avtalebedrifter.

– Målet vårt er å etablere lignende konsept i både Kristiansund, Hammerfest og Kirkenes, sier Jon Even Liland.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter