North Energy kjøper Explora Petroleum

Bilde: Konstituert administrerende direktør i North Energy, Knut Sæberg. Foto: North Energy

North Energy betaler 2,5 millioner dollar, eller rundt 34 millioner kroner, for leteselskapet i Stavanger, melder Stavanger Aftenblad.

Explora hadde på avtaletidspunktet 18 ansatte og 16 lisenser på norsk sokkel, inkludert mindre eierandeler de to funnene Skarfjell og Grosbeak i den nordøstlige delen av Nordsjøen. Selskapet er lokalisert i Stavanger.

North Energy vil etter oppkjøpet samle sin petroleumsvirksomhet og alle de ansatte i ett selskap, med en ny organisasjon.

Kjøpet av Explora vil styrke North Energy sin finansielle stilling, samt øke selskapets netto kontantposisjon og skattebalanser, skriver North Energy i meldingen.

- North Energy ønsker å bidra aktivt til det vi mener er en nødvendig konsolidering på norsk sokkel. Det kraftige oljeprisfallet har tvunget frem langt større fokus på kostnadsoptimalisering og større, mer robuste enheter. North Energy er godt posisjonert for å ta aktivt del i denne konsolideringen, sier konstituert administrerende direktør i North Energy, Knut Sæberg.

Salget må godkjennes av norske myndigheter, og forventes å bli fullført i løpet av første kvartal 2016.

 

 

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter