Ny giv for utsatt felt

Trestakk-feltet skal kobles til produksjonsskipet Åsgard A. Foto Øyvind Hagen/Statoil

Utbyggingen av Trestakk-feltet i Norskehavet blir flere milliarder kroner billigere enn antatt. Dermed går Statoil likevel videre med prosjektet, som i fjor ble utsatt på grunn av manglende lønnsomhet, melder NTB.

I mars i fjor skulle egentlig Statoil, ExxonMobil og italienske Eni fatte et såkalt konseptvalg for utbyggingen av Trestakk-feltet i Norskehavet, slik at produksjonen kunne starte i 2018. En fallende oljepris og krav om kostnadskutt og effektiviseringer gjorde imidlertid at hele prosjektet ble utsatt.

30% billigere

Selv om konseptvalget ble utsatt har ikke arbeidet stanset opp. I de rundt ni månedene siden utsettelsen har Statoil og partnerne klart å få ned investeringskostnadene med 30 prosent. Det har ført til at man nå har gjort konseptvalget og planlegger å fatte en investeringsbeslutning i løpet av året.

– Vi har utviklet billigere og smartere tekniske løsninger. Kombinert med at kostnadskurven i bransjen har snudd, har dette medført betydelige kostnadsreduksjoner for Trestakk, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil til NTB.

75 millioner fat
Utvinnbare reserver i feltet er beregnet til om lag 50 millioner fat olje og 2 milliarder kubikkmeter gass, noe som tilsvarer 75 millioner fat oljeekvivalenter. Etter planen skal feltet bygges ut med fem havbunnsbrønner som knyttes til produksjonsskipet Åsgard A.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter