Fra Bergen til
 Sandnessjøen

 

Bergens-firmaet Sontum Fire & 
Safety starter 
virksomhet i Sandnessjøen, og søker etter folk.

 

 

SATSER I NORD: Bergens-firmaet jobber med brannvernutstyr for offshoreindustrien, og trenger folk til eget verksted og kontor på Horvnes.
 Foto: Rune Johansen

 

Petro Puls: Morten Hofstad

– Har kontrakter med både Statoil og BP, og satser dermed på eget verksted og kontor i Sandnessjøen, sier daglig leder Audun Hellesøy i Sontum Fire & Safety AS.
I mars 2010 fikk Sontum en rammeavtale med Statoil for levering av brann- og sikkerhetsutstyr, vedlikehold av dette, sammen med kursing og testing. Avtalen omfatter alle Statoil-opererte plattformer i Nordsjøen.

Nye avtaler
I den nye delen av avtalen får Sontum i tillegg ansvaret for Valemon og Gudrun.
– Dette er med på å sikre de arbeidsplassene vi har og det kan danne grunnlag for at vi trenger noen flere medarbeidere. Avtalen med Statoil har gitt oss mulighet til utvikling og dette vil komme både Statoil og andre kunder til gode og er naturligvis svært gode nyheter for oss. Kontraktstildelingen vil også gi muligheter for underleverandører av Sontum i årene fremover ettersom Sontum kjøper inn forskjellige typer varer og tjenester og det lokale næringslivet har store muligheter her. Sontum har avtaler med flere oljeselskaper på norsk sokkel og er i en tøff konkurranse med andre aktører. Det vil være stor aktivitet i selskapet framover og vi gleder oss nå spesielt over Statoil-kontrakten, sier Hellesøy.

Ser muligheter
I Sandnessjøen er målet for firmaet å etablere seg på Horvnes med verksted og kontor. I første omgang søker firmaet to mekanikere med fagbrev, sammen med kontorpersonale.
– Det vil bli mer i løpet av året, sier Hellesøy.
Han legger ikke skjul på at firmaet sikter seg inn mot å jobbe med brannvernutstyr også på land på Helgeland, samtidig som supply- og fiskeflåten er naturlig seatsingsområde.
Sontum, som har adresse på offshorebasen på Ågotnes utenfor Bergen, har for tiden 37 ansatte, og omsatte i 2011 for nær 78 millioner, og tjente 3,6 millioner i netto overskudd.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter