Får jomfrutur på Norne

NYBYGG: Songa Encourage klargjøres for tiden utenfor Stavanger. foto: Songa offshore

Petro Puls: Morten Hofstad

Nybygget «Songa Encourage» kommer rett fra verftet for å bore i Norne-området etter påske.

For første gang på nesten et år kommer en borerigg for å jobbe utenfor Nordland. Nybygde «Songa Encourage» kom nylig til Norge fra verftet i Korea. Den splitter nye riggen er av typen «Cat D-3», en av fire like Songa-rigger, som Statoil har signert for åtte år.

Tre måneder

Riggen klargjøres for tiden i en fjord utenfor Stavanger. Planen er å dra nordover for å starte boringen av to brønner på Norne-satellitten Skuld i midten av april. Det bekrefter logistikkleder i Statoil, Kjell Magne Tysnes.

– Vi regner med å ha aktivitet på basen i rundt tre måneder på dette oppdraget, sier Ståle Edvardsen hos Asco.

Rykter om ytterligere rigg-aktivitet på Norne i år, er foreløpig ikke bekreftet.

Travel sommer

I forbindelse med utbyggingen av gassfeltet Aasta Hansteen, ventes betydelig skipsaktivitet gjennom den lyse årstida. Statoil har planlagt 240 seilingsdøgn med fire tunge konstruksjonsfartøyer, hvorav to vil bli å se hyppig i Sandnessjøen.

Boring av produksjonsbrønner på Aasta Hansteen skulle opprinnelig planlagt startet nå ved påsketider. Men utsettelser har medført at rigg-oppdrag trolig ikke starter før mot slutten av året.

– Topp tjenester

Rigg-aktivitet er svært viktig for aktiviteten i land, både med trafikken fra båt og helikopter. Kjell Magne Tysnes vil gjerne dele ut karakter til lokale leverandører etter fjorårets ganske travle sesong:

«Karakter seks», sier Tysnes, som mener at miljøet rundt basene i Sandnessjøen i fortjener en klapp på skuldra nå som vi er på vei inn i en ny, tilsynelatende travel offshore-sesong.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter