Statoil varsler produksjonsfall etter 2025

Norne skipet utenfor Helgelandskysten. Foto Statoil

Lofoten, Vesterålen og Senja er en viktig del av ligningen dersom vi ikke skal få et for stort bortfall av produksjonen, sier Statoil-topp.

Dersom det ikke åpnes for petroleumsvirksomhet i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja ganske snart, kommer Statoils produksjon til å falle etter 2025, ifølge direktør for utvikling og produksjon i Norge Arne Sigve Nylund.

Nylund sier til Stavanger Aftenblad tirsdag at han helst skulle sett at det ble satt i gang en konsekvensutredning nå.

I gjennomsnitt tar det ti år fra en åpning til du får produksjon i et nytt område. Det hjelper om vi får en samling om en åpning i 2017, men vi ønsker uansett at det startes med kunnskapsinnhenting og konsekvensutredning så snart som mulig, sier Nylund.

Må maksimere hvert felt

Nylund tror det er mulig å opprettholde dagens produksjonsnivå med lønnsomhet fram til 2030 og videre hvis selskapet maksimerer verdien på hvert enkelt felt og gjennomfører prosjekter på en mest mulig effektiv.

Selskapet trenger imidlertid også nye arealer for å få til dette. Og det er havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen, i tillegg til Barentshavet, som fremstår som mest lovende.

Les hele saken fra Dagens næringsliv her

 

 

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter