Statoil lanserer nytt undervannskonsept

 

På Barentshavkonferansen i Hammerfest presenterte Statoil et nytt undervannskonsept, som er designet for å redusere kostnader og øke effektiviteten. Den nye havbunnsløsningen heter Cap-X.

I løpet av de siste ti årene har kostnadene knyttet til subsea økt betraktelig, og bransjen må bevege seg fra skreddersydde løsninger til mer bruk av standarder.

– Nok en gang har vi som mål å være en pådriver for utvikling av undervannsteknologi på norsk sokkel sammen med våre industripartnere. Muligheten for økt effektivitet og lavere kostnader kan føre til at dette blir den neste standarden for havbunnsløsninger, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Statoil.

– Med Cap-X er Statoil ett skritt nærmere en «plug and play»-løsning på havbunnen, sier hun.

Cap-X er en kombinasjon av eksisterende og ny teknologi. Den har en størrelse som er en fjerdedel av dagens havbunnsrammer, og gir mulighet for flere operasjoner fra fartøy i stedet for rigg.

Teknologien øker effektiviteten ved horisontalboring i grunne reservoarer. Hovedkomponenten i teknologien kan produseres på kortere tid av et større antall leverandører, med mulighet for lokal produksjon.

Utviklingen av Cap-X startet i 2013 for å øke lønnsomheten i potensielle ressurser i Barentshavet.

– Vi som utforskere må finne ressurser som kan utvikles med lavere kostnader og utslipp. Cap-X har potensial til å påvirke utviklingen av ressursene i Barentshavet og i andre områder med grunne reservoarer, sier Jez Averty, Statoils direktør for Leting i Norge og i Storbritannia.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter