Har sikret avtale med Statoil i ti år

Daglig leder i Svetek AS, Stig-Helge Lilleholt. Foto Morten Hofstad

Petro Puls: Morten Hofstad

Svetek i Sandnessjøen blir fast leverandør til Statoil i ti år framover. 

Svetek AS i Sandnessjøen, og Momek i Mo i Rana, har begge inngått en såkalt «Master Service Agreement» (MSA) med Statoil. For Svetek har avtalen en varighet ut året 2026, og gjelder leveranser av varer og tjenester på hele norsk sokkel. 

– I utfordrende tider er slike avtaler veldig positivt, sier daglig leder Stig-Helge Lilleholt.

Direkte avtale

Svetek ble stiftet i 1988 etter konkursen i verkstedbedriften NordOffshore på Strendene. Et knippe nøkkelfolk bet seg fast med utleie av folk og mindre fabrikasjonsoppdrag. I senere år har deltakelsen i industrisamarbeidet Helgeland V&M gitt flere ben å stå på som leverandør til BP og Skarv-feltet. Den nye Statoil-avtalen er gjort direkte mellom partene, altså ikke i form av underleveranser til en større kontraktpartner.

– Hvor mye arbeid kan dette gi?

– Det vet vi foreløpig ikke. Men avtalen viser at vi er kvalifisert som leverandør, og er resultat av en ny strategi i Statoil som gjør forholdet til oss som leverandør enklere, sier Lilleholt.

– For miljøet i Sandnessjøen ser vi optimistisk på framtida, ikke minst siden det kommer et nytt felt i drift i 2018 med Aasta Hansteen, sier Lilleholt.

– Ny strategi

Statoil mener avtalene er eksempel på resultat av en ny kontraktstrategi.

– Ved å inngå disse to nye MSA-avtalene viser vi i Statoil at vår nye kontraktstrategi fortsetter å gi lokale og regionale leverandører i nord muligheter for kontrakter med Statoil, sier Astrid Foyn-Bruun, industrikoordinator for Statoil i nord.

– En MSA er en avtale mellom Statoil og leverandør hvor vi er enige om betingelsene som gjelder for kjøp og tjenester. Avtalen innebærer ingen forpliktelser mellom Statoil og leverandør om kjøp, men forenkler innkjøps- og tilbudsprosessen. En slik avtale vil gjøre det lettere for det operative miljøet i Statoil å benytte denne leverandøren når de er konkurransedyktig og vi finner det formålstjenlig for vår drift, sier Foyn-Bruun. Hun sier Statoil vil fortsette arbeidet med å knytte til seg lokalt baserte leverandørbedrifter i nord.

1. juni, samtidig med årets konferanse Offshore Nordland i Sandnessjøen, vil leverandørnettverket Petro Arctic og Statoil arrangere det de kaller «supplier day», rettet mot leverandørbedrifter.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter