Starter opp klasse med to søkere

Oljenæring: Oppsigelsene i oljenæringa har gitt stort fall i søkinga til Vg2 Brønnteknikk ved Sandnessjøen videregående skole. Fylkeskommunen vil likevel videreføre tilbudet. Her er tidligere brønnteknikk-elever på omvisning om bord i fartøyet «Island Frontier». Foto: Morten Hofstad

Vg2 Brønnteknikk i Sandnessjøen opprettholdes til tross for lave søkertall. Fylket vil ta inn elever fra andre deler av landet. Bare to rettighetssøkere, og én uten rett, har søkt på Vg2 Brønnteknikk ved Sandnessjøen videregående skole fra i høst. Det lave søkertallet gjenspeiler oljeprisen og aktiviteten i petroleumsnæringa for tida, og står i sterk kontrast til tidligere års store søking.

 Tar inn fra andre fylker

 Likevel ønsker fylket å opprettholde tilbudet i Sandnessjøen for kommende skoleår.

 – På denne måten kan vi også gi tilbud til elever fra Finnmark i nord og ned til og med Møre og Romsdal i sør. Tilsvarende tilbud i alle disse fylkene blir ikke startet opp neste år, sier utdanningsråd Hild-Marit Olsen (Ap) i ei pressemelding.

 Opplæringsregion Nord er blant annet interessert i å kjøpe ti slike elevplasser i Nordland, og dermed reduseres kostnadene betydelig ved å sette det i gang.

 – Fortsatt behov

 Fylkesråden mener at det fortsatt vil være behov for slik kompetanse i næringslivet.

 – Vi ønsker ikke at miljøet og lærekreftene ved Sandnessjøen videregående skole skal smuldre opp. Og det er viktig å beholde denne utdanninga, som en del av det oljerettede industrimiljøet på Helgeland og i nord. Vi forventer også at næringslivet stiller med nødvendige læreplasser, sånn at de får fullført utdanninga, sier Olsen i pressemeldinga.

 

 

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter