Godt nytt for leverandørmarkedet i nord

Foto: Statoil

Norne skulle vært stengt ned i år, men nå forserer Statoil arbeidet med å forlenge produksjonen i 15 år. Olje og gass tilsvarende et helt Aasta Hansteen-felt skal utvinnes på «overtid».

Statoil har i disse dager tatt initiativ til et møte med Oljedirektoratet og Petroleumstilsynet for å diskutere levetidsforlengelsen for Norne, skriver nettstedet sysla.no

Det er allerede gjort én levetidsforlengelse frem til 2021, og arbeidet nå handler om ytterligere 10 år med produksjon.

Muligheter i nord At Statoil nå strekker produksjonstiden for det Statoil-opererte feltet i Norskehavet så langt ut i tid er godt nytt for leverandørmarkedet. Statoil-direktøren varsler nemlig at det snart kommer flere langsiktige vedlikeholds- og modifikasjonskontrakter ut på markedet, og de første jobbene kan komme så tidlig som i 2018.

– Jobbene skal tildeles ut fra Statoils nye kategoristrategi, hvor noe går til selskapets V&M-leverandører, noe på konkurranseavtaler, men hvor det også blir jobber som tilbys direkte i spesialistmarkedet. Ikke minst vil små og mellomstore bedrifter i Nord-Norge kunne være med og kjempe om kontrakter her, sier Westvik.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter