Klart for kjempeskip

TRAVEL SOMMER: Konstruksjonsfartøyet Normand Oceanic ved kai på Horvnes i fjor sommer for å hente utstyrt til Aasta Hansteen-feltet fra Horvnes. Til helga er skipet tilbake. Foto: Statoil

Til helga ankommer det første av tre konstruksjonsfartøyer som skal jobbe for Subsea7 på Aasta Hansteen-feltet i sommer.

• Normand Oceanic var her i fjor sommer for å installere bunnrammene som ble bygd på Strendene. Nå er turen kommet til de feltinterne rørforbindelsene, som er bygd samme sted.

• Seven Viking er på tur til Sandnessjøen for å hente utstyr til Aasta Hansteen-feltet.

• Skandi Skansen kommer for å hente fortøyningene til Aasta Hansteen-plattformen, og legge disse ut på havbunnen i påvente av at plattformen kommer ut på feltet våren 2018.

Dermed blir juli og august særdeles travel for baseselskapet Asco, og flere lokale leverandører av varer og tjenester til de store skipene.

I tillegg går leveransene til Norne og Skarv, som vanlig, i tillegg til at to borerigger jobber på Norne i sommer. Aktiviteten engasjerer for tiden fem supplybåter som går i skytteltrafikk mellom basen i Sandnessjøen.

Asco har måttet legge opp ferieavviklingen i forhold til at sommeren blir så travel, i tillegg til at de for tiden leier inn noe ekstra mannskap lokalt, opplyser basesjef, Ståle Edvardsen.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter