ONS åpnet idag

Statsminister og olje-og energiminister besøker standen til Olje-og gassklynge Helgeland. Foto: Olje-og gassklynge helgeland

Kronprins Haakon åpnet oljemessa ONS nøyaktig klokka 10.40 og statsminister Erna Solberg benyttet anledningen til å annonsere den 24. konsesjonsrunden hvor nye arealer for leting etter olje og gass kan bli tildelt før sommeren 2018.

- Dette er en merkedag. Målet er å lyse ut arealer før sommeren 2017, og tar sikte på å tildele nye arealer i første halvdel av 2018, sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse mandag.

Regjeringen åpner nå for at oljeselskapene kan komme med forslag til hvilke områder de ønsker å lete i. Så skal olje- og energidepartementet gå gjennom disse, og neste år vil de lyse ut de områdene som er valgt ut. Oljeselskapene har da rundt et halvt år på å søke, og så skal de etter planen få vite hvem som blir tildelt hvilke arealer før sommeren 2018.

Olje- og gassklynge Helgeland har stand på Xplore North-området i Hall 10 på ONS og fikk i dag selebert besøk av både statministeren og olje- og energiministeren.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter