Klar for Kongo

TUNGLØFT: Dekkskranen på Skandi Africa har kapasitet på 900 tonn, klar til å løfte trommelen med rørledning over på kai.

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  Mob. 970 55 021

Gigantskipet Skandi Africa forbereder avreise til Kongo, i Sandnessjøen. I disse dager gjennomfører Statoil såkalt «revisjonsstans» på flere offshore-felt og landanlegg langs kysten, deriblant på Norne. Operasjonen på Norne, der produksjonen av olje og gass står stille, var i vår planlagt til å vare i 40 dager. Slik service og reparasjons-stans gjennomføres hvert fjerde år på Statoils installasjoner.

Ny rørledning

Konstruksjonsfartøyet Skandi Africa er ferdig med installasjon av en ny «riser» (rørledning fra havbunnen opp til skipet) på Norne. Onsdag morgen kom giganten til Sandnessjøen for å losse en mengde utstyr. Samtidig lastes utstyr til neste tokt, og mannskapet skiftes ut.

I løpet av søndag er planen å sette kursen fra Sandnessjøen mot neste oppdrag, i Kongo, der franske Technip har nye arbeidsoppgaver for skipet.

– Slike anløp gir oss en god del ekstra arbeid, opplyser Tommy Kristiansen i baseselskapet Asco.

Tungløft

Ved kai i Sandnessjøen skal Skandi Africa blant annet losse den brukte riseren fra Norne. Rørledningen ligger på en ståltrommel, og veier til sammen nær 350 tonn. Dermed er det klart for ett av de tyngste løft som har foregått over kai i Sandnessjøen.

Fire trailere ankom onsdag med delene til en hydraulisk styrt tralle, som skal monteres for å frakte tungløftet til lagerplass inne på basen.

Meget fornøyd

-  Jobben ute på Norne har vært utført på en meget profesjonell måte, uten uhell av noen art, og man kunne demobilisere èn dag før plan.

Statoil er meget fornøyd med resultatet, både mht. Skandi Africas del og aktivitetene på selve Norneskipet, sier informasjonssjef Sverre Kojedal i Statoil.

Kojedal sier revisjonsstansen går som planlagt, med beregnet oppstart av produksjonen i slutten av september.

Prosjektet har tre hovedmål; bytte av gasseksportriser, revisjonsstansaktiviteter (som krever stopp i produksjonen), og bytte av vanninjeksjonsswivel.

 

GIGANT: Skandi Africa er ett av de største skipene som har anløpt Sandnessjøen.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter