Ser allerede på utbygging

Petro Puls; Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Allerede to år før Aasta Hansteen-feltet skal settes i drift, ser Statoil på videre utbygging av feltet.

Våren 2015 boret Statoil tre letebrønner i nærområdet til Aasta Hansteen-feltet, som skal settes i produksjon vest av Bodø høsten 2018.

Alle tre letebrønnene ga funn av gass. Nå har Statoil startet vurderingene om det ene funnet, Snefrid Nord, bør bygges ut slik at produksjonen kan starte kort tid etter at feltsenteret åpner.

– Rask framdrift

Nettstedet Sysla Offshore sett dokumenter der en rask utbygging av Snefrid Nord styrke økonomien i Aasta Hansteen-prosjektet, og utnytte at det for tiden er lave priser i leverandørindustrien.

– Det er riktig at vi ser på et prosjektutviklingsløp med rask fremdrift av Snefrid Nord. Imidlertid er det fortsatt tidlig i prosjektplanleggingen, og det foreligger ingen beslutninger så langt, sier informasjonssjef Sverre Kojedal i Statoil til Helgelands Blad.

De tre bunnrammene som allerede er plassert ut på feltet, ble bygd av Aker Solutions i Sandnessjøen.

Som Skarv

De tre gass-funnene som til sammen utgjør første fase av Aasta Hansteen-feltet, rommer til sammen rundt 48 milliarder kubikkmeter gass, om lag på størrelse med volumene som for tiden produseres på Skarv-feltet.

De tre gassfunnene som ble påvist våren 2015, rommer trolig til sammen rundt 20 milliarder kubikkmeter, hvorav Snefrid Nord har 7-8 milliarder kubikkmeter.

I tillegg har Statoil gassfunnet Asterix, rundt 50 kilometer vest for Aasta Hansteen, med et anslått gassvolum rundt 16 milliarder kubikkmeter.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter