Borer to ved Norne

SKAL BRUKES: Statoil har hatt riggen Deepsea Bergen i Norne-området i sommer, og fortsetter utover i 2017, noe som gir kjærkommen aktivitet for basemiljøet i Sandnessjøen.      Foto: Odfjell Drilling

Statoil starter i disse dager boringen av letebrønnen Cape Vulture, vest for Norne. Statoil har store forhåpninger om å finne mer olje, som kan produseres over Norne-skipet i en fase med forlenget liv for produksjonen forbi 2030.

Tar en til

Boringen skal foregå med riggen Deepsea Bergen, som har ligget på feltet med brønnservice siden i vår.

Men nå annonserer Statoil at de tar nok en letebrønn, denne gang sør for Norne, med kalkulert oppstart i februar. Brønnen har fått navnet Mim North. Foreløpig planlegger Statoil å bruke 44 dager på operasjonen. Det bekrefter informasjonssjef Sverre Kojedal i Statoil overfor Helgelands Blad.

Må finne mer

Statoil har bestemt seg for å strekke prosjektet med levetidsforlengelsen «Norne 2030» ut i tid.

– Prosjektet gjennomføres i flere intervaller i stedet for en stor stans, sier Kojedal til siste utgave av Helgelands Blads magasin Petro Puls, som er ute i disse dager.

For å forlenge livet til Norne-feltet er Statoil også avhengig av å finne mer olje og gass i området, eller gjøre avtale med andre aktører som har påviste reserver i området.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter