Oljetillitsvalgte vil kjempe for LoVeSE-utredning

Foto: Wintershall

Av NTB

Tillitsvalgte i oljebransjen lover kamp for konsekvensutredning av petroleumsvirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja på Aps landsmøte til våren.

– Man bør egentlig ikke verne noe før man har gjennomført konsekvensutredning, sier Leif Sande, leder i LO-forbundet Industri Energi, til Klassekampen.

I helga sa både Troms og Finnmark Ap nei til konsekvensutredning. Det samme har alle de seks kommunene i Lofoten vedtatt. Nordland Ap er fortsatt for konsekvensutredning.

Dag Unnar Mongstad, tillitsvalgt i Statoil og med i Industri Energi, sier han har vanskelig for å skjønne hvorfor Ap-lagene vedtar det de gjør.

– Jeg greier ikke å skjønne hvorfor de takker nei til konsekvensutredning. Konsekvensutredning skal gi oss grunnlag for å si hva vi sier ja eller nei til, ikke avgjøre at det skal åpnes, sier han.

Atle Tranøy, tillitsvalgt i Aker, var en av dem som i slutten av oktober truet med å gå ut av LO dersom LO gikk mot oljevirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja. Vedtakene fra Arbeiderparti-lagene i nord har ikke endret hans holdning.

– Både Ap og andre bør fatte sine vedtak basert på den mest presise kunnskap i så viktige spørsmål sier han.

Både Ap og LO går i sine gjeldende programmer inn for konsekvensutredning.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter