Aker BP-sjefen i Sandnessjøen

IMPONERT: Karl Johnny Hersvik, konsernsjef i Aker BP, på besøk i subsea-anlegget på Horvnes. – Anlegget er så flott at det må ha vært bygd mens oljeprisen var høy, fleipet Hersvik. foto: Morten Hofstad

- Hvis vi skal gjøre endringer her i Sandnessjøen, så vil det være å økte aktiviteten. Dette var ett av hovedbudskapene fra konsernsjefen i Aker BP, landets raskest voksende oljeselskap.

Øke overalt

Integrasjonen mellom Det norske oljeselskap og BP Norge foregår fortsatt, i betydningen at funksjonsfordeling mellom organisasjonene i Stavanger, Trondheim, Sandnessjøen, Harstad, og Oslo detaljplanlegges. Aker BP har for tiden 13 ansatte ved kontoret i Sandnessjøen, mens kravet i Stortingets vedtak er 16, ved full drift og boring på Skarv.

Karl Johnny Hersvik ble møtt av et nesten fullsatt auditorium på Horvnes mandag kveld, i stor grad medlemmer av Olje- og gassnettverk Helgeland, etter å ha tilbrakt hele dagen i Sandnessjøen på møter og befaringer.

– Vi har ambisjoner om å øke aktivitetsnivået overalt, var en av overskriftene i Hersviks foredrag.

Full gass

På Skarv-feltet er det full fart på utbyggingsprosjektet «Snadd», en investering anslått til 15-20 milliarder kroner, for å få ut rundt 200 millioner fat gass og kondensat.

En plan til myndighetene (PUD) skal leveres innen fjerde kvartal i år. I sommer planlegges ny firedimensjonal seismikk i Skarv-området. Aktiviteter på feltet kan komme allerede høsten 2018, slik at første gass fra fase en av Snadd-utbyggingen kan komme om bord før 2018 er omme. Ytterligere boring (fase 2) planlegges i periode 2019-2020. Plan for andre fase av utbyggingen planlegges oversendt myndighetene i 2020, med produksjonsstart i 2024.

Aker BP har tro på å finne nye reserver i Skarv-området og signaliserer ambisjoner om ny leteboring.

– Vi ønsker å komme i gang med ny leteboring på feltet, snarest, sa Hersvik.

Bygge allianser

Hersvik fortalte at en av hovedstrategiene i Aker BP er å utnytte at offshorenæringen har vært kronisk dårlig på å gjennomføre prosjekter, både på tid og kostnad. Spesielt innfor boring mener han det er mulig å øke produktiviteten dramatisk.

Aker BP har lansert en strategi der langsiktige allianser med utvalgte leverandørbedrifter skal bidra til å senke kostnader, og samtidig sikre avkastning for de involverte. I september i fjor annonserte oljeselskapet en «utbyggingsallianse» med Aker Solutions og Subsea 7.

Flere av spørsmålene fra salen var knyttet til denne strategien, og om denne vil bidra til å inkludere eller ekskludere mindre leverandørbedrifter på Helgeland.

– Jeg tror vi skaper større muligheter for å delta, siden vi sitter som arkitekt for hvordan alliansen skal utvikles, det vil si vi tar ansvar for å ta med lokale leverandører, sa Hersvik.

Hersvik mener strategien i Aker BP er et brudd med mangeårig praksis i offshorenæringen, der hovedkontraktører fordeler underleveranser nedover, med fallende lønnsomhet for deltakerne lengst ute i verdikjeden.

– Jeg vil ikke ha leverandører som ikke tjener penger, sa Hersvik, som likevel understreket at han forventer 2017 vil bli et fortsatt «tøft år» for hele offshorenæringen.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter