Nær Skarv-valg

Foto: BP

Aker BP tar sikte på å velge konsept for Snadd-prosjek-tet på Skarv før påske.

Utbyggingen av gassforekomsten Snadd på Skarv-feltet er anslått å koste 15-20 milliarder kroner, ifølge prognosert fra Aker BP. Mandag meldte selskapet at valg av utbyggingskonsept vil bli tatt i løpet av første kvartal. Målet er å levere en plan for utbygging og drift til myndighetene i løpet av fjerde kvartal, slik at gassproduksjonen fra Snadd kan starte i 2020. Kjempeinvesteringen er planlagt i to faser, med boring av tre produksjonsbrønner i hver fase.

Økende produksjon

Aker BP melder at gjennomføringen av et prosjekt knyttet til produksjon på Skarv med lavt trykk er gjennomført før årsskiftet. Prosjektet har bidratt til å bremse fall i produksjonen i eksisterende brønner på Skarv-feltet. I tredje kvartal lå produksjonen på Skarv omkring 30.000 fat olje og gass per dag, som er noe høyere enn tredje kvartal.

Spennende lisens

I midten av januar sendte departementet ut tilbudet om tildeling i siste lisensrunde (TFO 2016). Aker BP fikk der fire nye lisenser i Norskehavet, noen som en utvidelse av området rundt Skarv, men også lenger nord, nord for Norne.

– En lisens ligger i jomfruelig område med potensial for et nytt feltsenter (standalone potential), skriver Aker BP i kvartalsrapporten. Aker BP har foreløpig ingen letebrønner utenfor Nordland på planen i år.

Lave kostnader

Aker BP tjente 210 millioner dollar (før skatt) i fjerde kvartal av en omsetning på 542 millioner dollar. I hele 2016 hadde selskapet inntekter på 1,26 milliarder dollar, og tjente 290 millioner dollar, før skatt.

Aker BP forventer gjennomsnittlige produksjonskostnader i år på 11 dollar per fat. Til sammenligning er oljeprisen nå 57 dollar.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter