Seiler til andre siden av kloden

PÅ LANGTUR: Brønnbåten «Dønnalaks» ved kai i Sandnessjøen. foto: Kari-Ann Dragland Stangen


Norsk Fisketransport sender snart båt nummer to, «Dønnalaks», til vesttkysten av Canada.

Rundt 45 døgn tar turen på 10.000 nautiske mil (1.852 landmil) fra Norge til Vancouver-området på vestkysten av Canada. Brønnbåten «Dønnalaks» gjennomgikk i forrige uke utrustning ved Slipen i Sandnessjøen.

Avgang skjer de nærmeste dagene fra Ålesund og Stavanger, via Azorene, Puerto Rico, og Panamakanalen, til byen Campbell River på Vancouver Island.

I juni tok søsterskipet «Viktoria Viking» den samme turen.

Mangler båter

Bakgrunnen for langturene er oppdrag for Grieg Seafood og Marine Harvest, som begge har oppdrettsaktivitet i området ved Vancouver Island, et område som fra naturens side minner mye om Helgeland, med fjorder og fjell.

Begge båtene, som har kapasitet på rundt ett tusen kubikkmeter, er leid inn på kontrakter som i utgangspunktet har ett års varighet, men kan forlenges like mye.

– De mangler båter der borte, spesielt båter som er utrustet for å håndtere fisk. Dessuten etterspørres stadig større båter. Vi fyller nå dette behovet til de får etablert seg med egen kapasitet det borte, forteller Børge Lorentzsen fra Dønna, som er driftssjef i Norsk Fisketransport, et datterselskap i den børsnoterte NTS-gruppen.

Norsk mannskap

Båtene bemannes av sitt vanlige mannskap. På «Dønnalaks» betyr det at folk fra Lofoten, Dønna og Trøndelag blir med over.

– I utgangspunktet er det meningen å gå fire uker på og fire uker av, med hjemreise til Norge i friperioden. Men vi vurderer å utvide turnusen til seks ukers perioder, sier Lorentzsen.

 

 

 

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter