Knallgode resultater for Statoil

Statfjord A. Foto: Harald Pettersen, Statoil

Av NTB

Kraftig resultatfremgang for Statoil for andre kvartal, blant annet hjulpet av høyere oljepriser. 

Driftsresultatet for Statoil for andre kvartal i år var på 3,02 milliarder dollar, en økning fra 913 millioner dollar fra samme periode i 2016. Driftsresultatet er mye bedre enn spådd av analytikere, som på forhånd hadde spådd et justert driftsresultat etter skatt på 2,93 milliarder dollar.

De tre første kvartalene i fjor var Statoils svakeste siden før finanskrisen, men i de siste par kvartalene har det gått bedre, blant annet på grunn av høyere oljepris. Statoil fikk betalt 44,50 dollar per fat for produksjonen sin i andre kvartal, mens det i samme periode i fjor bare oppnådde en pris på 39,4 dollar per fat. Den verste nedturen for selskapet kan nå være lagt bak dem.

– Våre solide finansielle resultater og sterke kontantstrøm er et resultat av god drift med høy produksjonsregularitet og fortsatte kostnadsforbedringer. Med oljepriser på rundt 50 dollar per fat leverer vi 4 milliarder dollar i fri kontantstrøm, og vi har redusert gjeldsgraden med 8,1 prosentpoeng siden begynnelsen av året, skriver konsernsjef i Statoil ASA Eldar Sætre i en pressemelding.

Etter en god start for selskapet i 2017, ser Sætre lyst også på tiden fremover for Statoil.

– Vi forventer å levere en produksjonsvekst på om lag fem prosent i år, samtidig som vi vil realisere ytterligere én milliard dollar i effektivisering, sier konsernsjefen.

Statoil planlegger også totalt rundt 30 letebrønner i år, etter å ha boret 14 så langt i år og gjort ni funn.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter