Aker BP blir eneeier på Valhall-feltet

Ilustrasjon: Hess Norge

Av NTB

Oljeselskapet Aker BP betaler 16 milliarder kroner for oljeselskapet Hess Norge og blir dermed eieeier på Valhall-feltet.
Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet Aker BP overtar Hess' andeler på de to oljefeltene Valhall og Hod. Aker BP er allerede inne som operatør, og dermed blir selskapet eneeier på begge feltene, skriver E24.

Det står seks oljeplattformer på Valhall-feltet, som begynte å produsere allerede i 1982 og forventes å fortsette til minst 2050.

– Med overtakelsen av Hess Norge fortsetter Aker BP å innfri sin vekststrategi på den norske kontinentalsokkelen, skriver Akers konsernsjef Øyvind Eriksen i en pressemelding.

Aker lover også økt aksjeutbytte på 350 millioner dollar i året, med den første økningen i fjerde kvartal i år. Med på kjøpet kommer også om lag halvannen milliard dollar i fremførbart underskudd.

John Hess, leder av det amerikanske oljeselskapet Hess, sier til Dagens Næringsliv at han er fornøyd med å ha solgt seg ut av feltene Valhall og Hod.

Finansieringen av kjøpet skal gjøres via Aker BPs eksisterende bankfasilitet, i tillegg til at det skal selges nye aksjer. Dette krever en generalforsamling i Aker BP. Olje- og energidepartementet må også godkjenne handelen.

Hess Norge har 19 ansatte og hovedkontor i Stavanger.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
tlf. 75 07 03 84
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
tlf. 75 07 03 16
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter