NYTT FELT: «Ærfugl» (tidligere Snadd) er den langstrakte smale strukturen diagonalt i kartet, rundt 60 kilometer i utstrekning. kart: Aker BP

Navnekonkurranse om Skarv-utbygging er avgjort 

 

FORLENGER LIVET: Skarv-skipet er avhengig av å knytte til flere felt for å forlenge livet ute i havet vest av Sandnessjøen. foto: AkerBP

 

Og navnet blir: Ærfugl

Snorre Sørensen fra Sandnessjøen er daglig leder på anlegget til Score AS i Øyvind Lambes vei på Sandnes. foto: Morten Hofstad

OFFSHORE: Aker BP har valgt «Ærfugl» som nytt navn på det kommende utbyggingsprosjektet på Skarv-feltet. Vinner av navnekonkurransen ble Snorre Sørensen i Sandnessjøen.

Morten Hofstad

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   97055021

Snorre Sørensen er til daglig sjef på anlegget til Score AS i Sandnessjøen, som driver service og vedlikehold på ventiler, blant annet på Skarv-feltet.

Valgte fugl

Sørensen sendte inn forslagene Lunde, Teist og Ærfugl til navnekonkurransen som Aker BP inviterte til tidligere i høst, i samarbeid med Helgelands Blad. To andre nær identiske forslag var «Ea», og «E-kalj».

Valget falt likevel på fellesbetegnelsen Ærfugl.

– Ærfuglen er jo svært sentral i faunaen på Helgeland, og står seg dessuten godt til navnet på hovedfeltet, Skarv, sier Olav Fjellså i Aker BP.

Dermed preger fuglenavn nesten alle olje- og gassfeltene utenfor Helgeland.

Stor kreativitet

Til sammen 88 ulike navneforslag kom inn til Helgelands Blad. «Lunde» ble foreslått 11 ganger, desidert flest.

I arbeidet med å godkjenne navnevalget har flere myndighetsorganer vært koblet inn. Det viste seg at Lunde forekommer såpass hyppig i andre sammenhenger på norsk sokkel, at navnet på det nye feltet ville kunne skape unødige forvekslinger.

Bidragsyterne kom fra nær og fjern, fra hele Helgeland, og viste stor kreativitet. Forslagene hadde bred spredning fra norrøn litteratur, til lokal natur, fisk og fauna. Tom Dalen foreslo «Thor», til minne om fjellguiden Thor Bergesen.

– Vi er imponert over engasjementet, sier Olav Fjellså i Aker BP.

Til slutt var det politisk ledelse i Olje- og energidepartementet som satte sitt godkjentstempel på «Ærfugl».

Plan snart klar

Med navnevalget på plass, ligger det meste til rette for at Aker BP kan levere selskapets plan for utbygging og drift av utbyggingen, som vil bidra til å forlenge produksjonen på Skarv-feltet med flere år.

Planen vil trolig bli levert myndighetene tidlig i desember, og først da vil detaljer om prosjektet bli kjent.

Fra før vet vi at Aker BP planlegger seks havbunnstasjoner langs det smale og langstrakte feltet, som måler rundt 60 kilometer i lengderetningen. Kostnadskalkyler for prosjektet, som har versert, har ligget i området ti milliarder kroner.

Foreløpig virker det uavklart om prosjektet vil bli gjennomført i én eller to faser. Oppstart for produksjonen i fase én har uansett vært planlagt i 2020, som trolig betyr at kontrakter på arbeid må tildeles i nær framtid.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter