Jubler for nytt forskningsfartøy. Sissel Rogne, direktør ved Havforskningsinstituttet, Anne Husebekk, rektor ved UiT, Ole Arve Misund, direktør ved Norsk Polarinstitutt, foto: Jørn Berger Nyvoll / UiT Norges arktiske universitet

«Kronprins Haakon» ble vist fram i Bergen i dag. Forskningsfartøyet er et av verdens mest avanserte, melder UiT i en pressemelding. Skipet har isbryterklasse og skal dekke både eksisterende og nye behov for tilstedeværelse, overvåking og datainnsamling i islagte og åpne farvann til alle årstider. Det skal eies av Norsk Polarinstitutt og driftes av Havforskningsinstituttet. UiT blir den største brukeren.

«Kronprins Haakon» er bygget for studier under krevende isforhold, det vil si at den kan gå lenger nord og lenger sør sammenliknet med vår nåværende båt «Helmer Hansen». «Kronprins Haakon» er utstyrt med topp moderne avansert utstyr som bidrar til at vi kan gjøre mer komplekse studier. Båten er stor og vil tåle alle mulige værforhold, og vi planlegger forskningstokt både til Arktis og Antarktis, sier rektor ved UiT, Anne Husebekk.


Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter