Mer land til Statoil rundt Norne

Kart: OD

Morten Hofstad, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Statoil får operatørskap for fire nye lisenser rundt Norne, i «tidenes» TFO-tildeling fra departementet.

 - Det er med stor glede jeg i årets TFO-runde kan tilby tildeling av hele 75 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel. Antall utvinningstillatelser i årets TFO-tildeling er dermed det største noensinne i en konsesjonsrunde på norsk sokkel. Tilgang på nytt, attraktivt areal er en bærebjelke i regjeringens politikk, sa olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP) da han presenterte resultatet av årets TFO-tildeling på Sandefjordkonferansen tirsdag ettermiddag. 

I Norskehavet har Statoil fått hele åtte nye operatørskap av totalt tilbudt 22, hvorav fire ligger i området omkring Norne, der Statoil nå har satt fart på arbeidet med å forlenge livet til feltet fram mot 2036.

Aker BP har fått ett operatørskap i nærheten av Skarv, og dessuten en ny lisens opp mot innløpet av Vestfjorden, som kan sees på som en forlengelse av de allerede omfattende egenopererte arealet Aker BP har fra før nordøstover fra Norne-området.

Wintershall har fått et spennende operatørskap ute i dyphavet vest av Sandnessjøen, der Shell i sin tid påviste gass på Gro-feltet.

 

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter