De skal jobbe 300 kilometer ute i havet

SNART KLAR: Aasta Hansteen-plattformen gjennomgår klargjøring på fjorden utenfor Kværner Stord. Avreise til feltet 300 kilometer vest av Bodø planlegges rundt påsketider.

Foto: Morten Hofstad

Flere nordlendinger får sin faste arbeidsplass på Aasta Hansteen-feltet utenfor Nordland.

Like før jul ble skroget og dekket koblet sammen etter separat frakt fra verftet i Sør-Korea. I fjorden like utenfor Kværner Stord klargjøres nå Aasta Hansteen-plattformen for slepet ut på feltet 300 kilometer vest av Bodø, med planlagt avgang rundt påsketider. Rundt 300 personer fraktes i disse dager inn og ut på daglig basis til arbeid med finpuss og ferdigstilling av det hypermoderne anlegget.

Mønstrer på

Om få dager starter det faste Statoil-mannskapet på plattformen å gå i sin offshore-turnus. Mannskapet vil dermed også bo om bord, til tross for at plattformen vil ligge ved land et par måneder til.

På et besøk om bord, eksklusivt tilrettelagt for Helgelands Blad og vårt magasin HavPuls, traff vi flere nordlendinger som skal jobbe på Aasta Hansteen.

¤ En av tre plattformsjefer kommer fra Narvik.

¤ En service-arbeider i forpleining og på helikopterdekket har dype røtter i Alstahaug, Leirfjord, og bor i Sømna.

¤ En prosessoperatør, bosatt i Dunderlandsdalen i Rana, er gift med en mann som jobber på Skarv.

Stor interesse

Interessen for å jobbe på det helt nye feltsenteret har vært stor. De som nå mønstrer på Statoils nye prestisjeplattform har gjerne lang fartstid på andre Statoil-felt. Bare til stillingene i forpleining meldte det seg 90 søkere, får vi opplyst. Det faste mannskapet om bord vil telle 25-30 personer, pluss de som jobber i forpleiningen. Tre sett mannskap vil gå i normal offshoreturnus med to uker ute, og fire uker fri.

Stor investering

Ifølge de siste estimatene i statsbudsjettet for i år vil Aasta Hansteen-plattformen koste 38 milliarder kroner, som er fire milliarder mer enn planen fra 2013. Anlegget vil med full drift produsere gass og kondensat for rundt 50 millioner kroner i døgnet, basert på dagens gasspriser, ifølge Helgelands Blads regnestykke. Holder denne høyst uoffisielle kalkulasjonen stikk, vil anlegget skaffe brutto inntekter tilsvarende byggesummen i løpet av de to første årene på feltet.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter