Odd Stensland NovaSeaAquaservice

Nova Sea Aquaservice etablerer base i Stokkvågen

Prosjektleder: Odd Stensland ved området der kaien skal bygges. Resten av det 9.000 kvadratmeter store industriområdet i Stokkvågen i bakgrunnen. alle foto: lars olve hesjedal

Lars Olve Hesjedal - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Det skjer på et 9 mål, eller 9.000 kvadratmeter, stort område vis a vis ferge- og hurtigbåtkaien.

Liens mekaniske verksted holdt tidligere til der hvor havbruksgiganten fra Lovund nå rydder og oppgraderer.

Ny aktivitet

Det har ikke vært aktivitet på tomten på mange år. Det gamle verkstedbygget står der fortsatt. Det gjør også en slip som har vært i bruk på litt nyere dato.

Firmaet Nova Sea Aquaservice het tidligere Seløy Aquaservice. Det var da eid av Nova Sea og Seløy undervannsservice i fellesskap. Nova Sea overtok firmaet i sin helhet i fjor sommer.

Nova Sea Aquaservice har 16 fast ansatte. Det er to i administrasjonen (i Sandnessjøen) og 14 personer fordelt på tre servicebåter. Virksomheten består i hovedsak av to ting: Vaske nøter og inspisere fortøyninger.

– Dette skjer ute på anleggene. Det vi i første rekke etablerer i Stokkvågen, er en basefunksjon for virksomheten, sier Odd Stensland.

Trinnvis

Han er produksjonsleder for sjøsiden i Nova Sea, og er med i prosjekteringen av anlegget. Den er ennå i en tidlig fase.

– I første omgang skal vi bygge en kai. Vi får se senere hvilke ringvirkninger dette kan gi for Nova Sea-konsernet.

Det skal også bygges et lager for utstyr til servicevirksomheten. I dag leier Nova Sea Aquaservice et lager av Johnny Selnes – på andre siden av vågen, like i nærheten av ferge- og hurtigbåtkaien.

Nova Sea Aquaservice sin kai skal stå ferdig i september. Secora rigger nå området for sprenging. Den skal utføres av Nitrex fra Mo og starter etter planen om en snau måned.

Masse masse

25.000 kubikkmeter berg skal sprenges bort.

– Dette gir mer enn nok masse til å planere ut området. Vi skal forskjønne og pynte. De gamle rustne kaifundamentene skal bort. Vi har planer om en flytebrygge for virksomheten.

– Hva med den gamle slipen, og bygget hvor Liens mekaniske holdt til?

– Det har vi ikke tatt stilling til ennå, sier Stensland.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter