Rapp OSU2

Nok et forskningsfartøy for Rapp Marine

Bilde: Det nye havforskningsfartøyet som skal operere på den amerikanske vestkysten. Ill. Glosten Associates.

HavPuls: Leiv Nordstrand

Rapp Marine i Bodø har fått en ny kontrakt for dekksmaskineri til et forskningsfartøy. Som kjent har Rapp levert slikt utstyr til bl.a. Havforskningens ”Dr. Fridtjof Nansen”, til universitetet i Fairbanks, Alaska, og en rekke fartøy til kinesiske forskningsinstitutt. Denne gang gjelder det et 193x41 fot amerikansk fartøy bestilt av delstaten Oregons universitet (OSU). Men det er finansiert av det føderale forskningsrådet, National Science Foundation, og skal koste 122 mill. dollars, ca. 900 mill. kr.

 Fartøyet er designet av Glosten Associates i Seattle, hvor Rapp har en representant, og bygges hos Gulf Island Shipsyards i Houma, Louisiana. Det var verftet som tildelte Rapp kontrakten. Rapp skal levere utstyret i løpet av 2019, og fartøyet skal være ferdig i 2020. Det har lugarplass til 29, og det er lagt opp til et skip hvor vibrasjon og støy reduseres mest mulig av hensyn til de avanserte instrumentene. Rapps vinsjopplegg etc. skal sørge for tauing av disse, plassering av utstyr på havbunnen og generell lasthåndtering.

 Skipet skal operere på den amerikanske vestkysten. Det er ledd i fornying av den amerikanske regionale forskningsflåten. Det er opsjon på to til, for Mexicogolfen og østkysten, et program som kan ende på 365 mill. dollars i alt. De to andre ventes i tilfelle levert i 2021 og 2022. Som kjent er Rapp Marine blitt en del av MacGregor/Cargotec, en transaksjon som nå er fullført.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter