StigHelge kyrre

Signerte kontrakt med Aker BP

KONTRAKT: Regionleder Kyrre Sørensen i Aker BP (bak) og daglig leder i Svetek AS, Stig Helge Lilleholt, annonserte kontrakten onsdag formiddag. foto: morten hofstad

 

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Svetek AS i Sandnessjøen skal jobbe for Aker BP i fem år framover på hele norsk sokkel.

Kontrakten om å drive med mekanisk vedlikehold og fabrikasjon på alle Aker BP-installasjoner på norsk sokkel, har en varighet på tre år, pluss mulig to års forlengelse.

Svetek har for tiden rundt 15 ansatte i anlegget på Strendene.

– Dette betyr at vi må ha mer folk, sier Stig-Helge Lilleholt, daglig leder i Svetek AS.

Lang prosess

Svetek har jobbet for å komme i posisjon til oppdraget siden i fjor høst, blant annet gjennom å få en såkalt prekvalifisering hos oppdragsgiveren, oljeselskapet Aker BP.

Kontrakten omfatter produksjon av komponenter i verkstedet, og arbeid ute på installasjonene. Svetek skal levere ingeniørarbeid, prefabrikasjon av rør og struktur, reparasjon og overhaling av mekanisk utstyr, levere trykk- og lekkasjetesting, sammen med sandblåsing og maling.

– Vi synes også det er positivt at Aker BP viser oss denne tilliten, i konkurranse med store nasjonale aktører, sier Lilleholt.

Lilleholt røper at bedriften ser på mulighetene for å utvide verkstedanlegget på Strendene i Sandnessjøen.

– Kortreist

Hva kontrakten er verdt i kroner og øre opplyses ikke, og vil være avhengig av aktiviteten i Aker BP.

Aker BP har for tiden stor aktivitet med videreutvikling av feltsenteret Valhall i Nordsjøen. På Skarv, vest av Sandnessjøen, startes nå utbyggingen av Ærfugl, et prosjekt til 8,5 milliarder kroner, et arbeid som vil strekke seg over flere år.

Arbeidet på installasjonene vil foregå under ledelse av Aker BP sin vedlikeholdsavdeling.

– Hvorfor inngår dere en slik avtale med Svetek?

– Vi har behov for kortreiste tjenester på Skarv. Derfor kjøper vi fra lokale aktører, som er basert på fullt ut konkurransedyktige vilkår på pris, kvalitet og HMS. Kontrakten er tildelt i konkurranse med andre aktører regionalt. Det er hyggelig å se at lokale leverandører er konkurransedyktige, sier regionleder Kyrre Sørensen, som leder Aker BP-kontoret i Sandnessjøen.

– Hvor mye kan det bli ut av denne avtalen i arbeidsvolum?

– Aker BP er et selskap som skal være kjent for å utvikle sine leverandører gjennom langsiktig samarbeid, på en måte som er bærekraftig for begge parter, sier Sørensen til Helgelands Blad.

¤ I Sør-Norge har Aker BP inngått en lignende avtale med leverandøren Fabricom. SveTek-avtalen blir eneste kontraktpartner i nord.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter