johansverdrup477

Johan Sverdrup-kontrakter på 11,4 milliarder delt ut

Av NTB

Statoil har inngått en intensjonsavtale med Aibel i forbindelse med fase to av Johan Sverdrup-utbyggingen. Kontrakten er verdt rundt 8 milliarder kroner. I tillegg til Abel fikk også AkerSolutions og Kværner kontrakter for totalt 3,4 mrd.
– Dette er en gledens dag i Aibel da vi har fått den ultimate bekreftelsen på at vi har den nødvendige kompetansen og konkurransekraften for å kunne levere et så stort og viktig prosjekt. Vi ser fram til å fortsette realiseringen av neste fase av Sverdrup-feltet sammen med Statoil, sier Aibels konsernsjef Mads Andersen.
Kontrakten omfatter prosjektering, innkjøp og fabrikasjon. Arbeidet starter umiddelbart og vil bli ledet fra Aibels kontor i Asker.
Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) gleder seg over kontrakten.
– At Aibel og Kværner/Aker har vunnet nye, store milliardoppdrag knyttet til byggetrinn to på Sverdrup er svært gledelig. Sverdrup-utbyggingen er et levende bevis på hvor mange arbeidsplasser, store positive ringvirkninger og statlige inntekter petroleumsaktiviteten vår skaper, sier han.
Aibels ingeniørkontor i Thailand og selskapets egne verft i Thailand og Haugesund vil også være sentrale i leveransen, som på topp vil engasjere rundt 3.500 medarbeidere.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter