jann Winsents mobilkran

Helgelandsbase ansetter igjen

MER Å GJØRE: Sjef på Helgelandsbase, Jann Greger Winsents, ansetter igjen. Foto: Morten Hofstad

Morten Hofstad, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Etter en tung periode tikker inntektene oppover, og staben blir større.

Fra 1. juli 2015 forsvant mye av den daglige basedriften som Helgelandsbase hadde hatt for Statoil i mange år over til Asco på Horvnes. Men Statoil gikk samtidig inn på langsiktige leieavtaler av baseanlegg med Helgelandsbase.

Ansetter

Med tiltakende aktivitet offshore har noe av baseaktiviteten kommet tilbake til Helgelandsbase. I fjor steg inntektene i konsernet Helgelandsbase Holding til 72,2 millioner kroner, fra 70,7 millioner året før. Overskuddet endte på 4,1 millioner kroner i fjor, mot 2,7 millioner året før.

Og nå ansattes det folk igjen etter det store tilbakeslaget i 2015. Gjennomsnittlig hadde konsernet 4,5 ansatte i fjor.

– Men i disse dager er vi i ferd med å ansette person nummer seks, opplyser daglig leder Jann Greger Winsents.

Til sammenligning har Asco for tiden rundt 33 ansatte i Sandnessjøen.

Investeringer

Årsaken til behovet for mer folk er knyttet til generelt høyere aktivitet på sokkelen, sammen med utbyggingen av Aasta Hansteen-feltet, som skal fullføres i løpet av sommeren.

Helgelandsbase har investert i overkant av 800 millioner kroner i baseanleggene på Horvnes. Eierne la i fjor inn fem millioner i ny egenkapital i konsernet. Samlet bokført egenkapital ved årsskiftet var 247,4 millioner kroner.

¤ Eiere av Helgelansbase er: Coast Center Base 51,46 prosent, Helgeland Invest 35,9, Boreal Sjø 8,24 og Svetek Eiendom 4,41 prosent.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter