Asco StaleEdvardsen2

Avtale med ny aktør 

Tekst/Foto: Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Oljeselskapet Wintershall har valgt Asco Norge som baseleverandør på norsk sokkel. Dermed blir det mer å gjøre i Sandnessjøen.

Avtalen mellom Asco Norge og tyske Wintershall omfatter hele norsk sokkel, og betyr dermed at riggaktivitet utenfor Nordland vil bli betjent fra Horvnes, bekrefter informasjonsdirektør Svein Ildgruben i Wintershall overfor Helgelands Blad.

Fire brønner

Wintershall har tidligere annonsert fire letebrønner utenfor Nordland, fordelt på 2018 og 2019. Den første, Balderbrå, ble boret tidligere i år ut fra Kristiansund. Resultatet var et vesentlig gassfunn, som skal følges opp med letebrønnen Gullstjerne, foreløpig ikke tidfestet. En gang i løpet av andre halvår i år kommer leterbrønnen Marisko nord for Aasta Hansteen, som skal bores med Transocean Spitsbergen.

For Asco i Sandnessjøen betyr avtalen med Wintershall langsiktig aktivitet, i tillegg til de faste avtalene med AkerBP og Equinor.

Ny kran

Asco har i løpet av vinter og vår økt bemanningen fra 25 fast ansatte, med ytterligere fem personer på engasjement. To mann er fast engasjert med aktiviteten på subsea-anlegget.

Nylig fikk Asco inn en ny, stor mobilkran (200 tonn), som kan kjøre på vei.

– Det betyr at vi kan tilby krantjenester for andre aktører i regionen, sier basesjef Ståle Edvardsen.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter