skarv prosessanlegg700

Oppkjøp kan gi ny Skarv-utbygging

Foto: BP

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Olje og gass for rundt 30 milliarder kroner kan omsider bli hentet opp når Aker BP kjøper et ikke utbygd felt mellom Skarv og Norne.

Før ferien gikk startskuddet for Ærfugl-prosjektet på Skarv, en superlønnsom utbygging, som får store leveranser fra Aker Solutions i Sandnessjøen. Tirsdag kom en nyhet, som kan bidra til nok et byggeprosjekt på Skarv-feltet.

30 milliarder

Franske Total selger sine feltandeler på og omkring olje og gass-funnet Alve Nord, som ligger mellom Skarv og Norne.

– Alve Nord-funnet er ifølge Oljedirektoratet på 44 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav 69 prosent er gass og 31 prosent er olje, opplyser kommunikasjonsdirektør Tore Langballe i Aker BP til Helgelands Blad.

Gitt dagens salgspriser skal reservene i Alve Nord ha en brutto salgsverdi omkring 30 milliarder kroner.

– Det er for tidlig å gå i detalj på utbyggingsløsning og tidslinje, men vi anser det mulig å produsere Alve Nord som en «tie-back» til Skarv, ifølge Langballe.

To partnere

Utviklingen av Alve Nord har en litt spesiell forhistorie. Total og Equinor (tidl. Statoil) eide lisensen 50-50. Men de to letebrønnene, som så langt er boret, har Total betalt fullt ut. Dermed har det gått en viss diskusjon mellom partene om eierfordeling etter at olje og gass ble påvist i de to brønnene. Ved utgangen av mai ble det klart at Total hadde overtatt Equinors halvpart av lisensen. Og nå selger altså Total sine andeler i totalt tre nabolisenser i Alve Nord-området til Aker BP, hvorav to fortsatt vil ha Equinor som medeier.

¤ Samlet kjøper Aker BP feltandeler i 11 lisenser i Nordsjøen og Norskehavet fra Total for til sammen 205 millioner dollar, ifølge en børsmelding.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter