johanCastberg2

Nexans på Rognan leverer til Johan Castberg-feltet 

Bilde: Equinor

Norskutviklet digital teknologi skal bidra til økt utvinning fra Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Equinor har tildelt Alcatel Submarine Networks kontrakt for Permanent reservoarmonitorering (PRM), som igjen har tildelt en større underleveranse til Nexans Norway AS, melder selskapet.

- PRM er en sentral del i digitaliseringsstrategien for Johan Castberg, og vil være et viktig verktøy for å øke utvinningsgraden fra Johan Castberg, sier direktør for Johan Castberg-prosjektet, Knut Gjertsen.

- Teknologien er norskutviklet, og kontrakten er en utøvelse av en opsjon av rammeavtale for PRM inngått med Alcatel i forbindelse med tilsvarende kontraktsinngåelse for Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen i januar i år.

Johan Castberg og Johan Sverdrup vil dele prosjektledelse for PRM, noe som vil bidra til synergier og besparelser. Johan Sverdrup og Johan Castberg er de første feltene i verden hvor dette installeres før produksjonsoppstart.

Nexans Norway skal levere subsea-kabler, som skal bygges ved deres fabrikk I Rognan. Dette er en viktig kontrakt for den nord-norske leverandørindustrien.

- Denne kontrakten gjør det mulig for oss å bygge videre på kapasiteten vi tidligere i år etablerte for å levere PRM-systemet til Johan Sverdrup. Om lag 30 personer på Nexans Rognan vil bli involvert i Johan Castberg-prosjektet over en 4-6 måneders periode. Vi vil også trekke på vårt nettverk av ca. 50 godkjente lokale og regionale leverandører av produkter og tjenester til fabrikken. Johan Castberg PRM-prosjektet vil derfor gi positive ringvirkninger til en rekke selskaper i Salten-regionen i Nordland, forklarer Karl Peter Johansen, fabrikksjef på Nexans Rognan.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter