seloysjofarm karl senior

Nytt fartøy levert til Seløy Sjøfarm AS

Oppdrettsselskapet Seløy Sjøfarm AS har kjøpt seg ny lokalitetsbåt. Foto: Vegar Dalen

Mariann Vatnan Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Onsdag kom nye «Karl Senior» hjem til Herøy, bare tre-fire uker etter at oppdrettsselskapet bestemte seg for å skifte ut den gamle «Karl Senior».

– Jeg hev meg rundt, og ringte rundt for å høre. Hos Moen Marin i Kolvereid hadde de liggende en ny båt som er bygd i Kroatia. Jeg dro og så på den, og sa: Den skal jeg ha, forteller daglig leder Jan Erik Jakobsen.

Katamaran

Båten er en såkalt lokalitetsbåt, en 15 meter lang og 8 meter bred katamaran, utstyrt med en arbeidskran på 40 tonnmeter.

– En litt lettere utgave enn en servicebåt, forklarer Jakobsen, som måtte ut med 12,5 millioner kroner for båten.

Den skal hovedsakelig brukes på den værutsatte lokaliteten Sør-Gåsvær.

– Den gamle «Karl Senior» var 21 år gammel, og en énskrogsbåt. Den var ikke så stødig å jobbe på, og den var vanskelig å tilpasse de nye kravene fra Sjøfartsdirektoratet. Denne nye båten er mer egnet for oss, sier Jakobsen.

Fire båter

Seløy Sjøfarm har nå fire båter på 14,5-15 meter, tre av dem katamaraner. Den gamle «Karl Senior» blir trolig solgt etter hvert. Båten er for øvrig oppkalt etter Jan Erik Jakobsens bestefar, som i si tid drev fiskebruk på Seløya. Hans sønn, August, har også en av selskapets båter oppkalt etter seg.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter