seloysjofarm karl senior

Nytt fartøy levert til Seløy Sjøfarm AS

Oppdrettsselskapet Seløy Sjøfarm AS har kjøpt seg ny lokalitetsbåt. Foto: Vegar Dalen

Mariann Vatnan Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Onsdag kom nye «Karl Senior» hjem til Herøy, bare tre-fire uker etter at oppdrettsselskapet bestemte seg for å skifte ut den gamle «Karl Senior».

– Jeg hev meg rundt, og ringte rundt for å høre. Hos Moen Marin i Kolvereid hadde de liggende en ny båt som er bygd i Kroatia. Jeg dro og så på den, og sa: Den skal jeg ha, forteller daglig leder Jan Erik Jakobsen.

Katamaran

Båten er en såkalt lokalitetsbåt, en 15 meter lang og 8 meter bred katamaran, utstyrt med en arbeidskran på 40 tonnmeter.

– En litt lettere utgave enn en servicebåt, forklarer Jakobsen, som måtte ut med 12,5 millioner kroner for båten.

Den skal hovedsakelig brukes på den værutsatte lokaliteten Sør-Gåsvær.

– Den gamle «Karl Senior» var 21 år gammel, og en énskrogsbåt. Den var ikke så stødig å jobbe på, og den var vanskelig å tilpasse de nye kravene fra Sjøfartsdirektoratet. Denne nye båten er mer egnet for oss, sier Jakobsen.

Fire båter

Seløy Sjøfarm har nå fire båter på 14,5-15 meter, tre av dem katamaraner. Den gamle «Karl Senior» blir trolig solgt etter hvert. Båten er for øvrig oppkalt etter Jan Erik Jakobsens bestefar, som i si tid drev fiskebruk på Seløya. Hans sønn, August, har også en av selskapets båter oppkalt etter seg.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
 
Petter Kaasen
annonsekonsulent,
Mob: 957 33 008
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter