ArntSkogsoy WestconHeleg. jpg

Nytt rigg-besøk til Westcon på Nesna 

VERTSKAP: Daglig leder Arnt Skogsøy, Westcon Helgeland. Foto: Mariann Vatne

Morten Hofstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mandag skrev Helgelands Blad at boreriggen Songa Enabler kommer inn rundt månedsskiftet for å forberede nytt bore-oppdrag. Westcon Helgeland på Nesna har fått i oppdrag å skaffe en rekke tjenester.

Riggen borer for tiden letebrønnen «Skruis» for Equinor ved Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Denne operasjonen er ventet å være ferdig mot utgangen av oktober.

Neste boreoppdrag for riggen er fem produksjonsbrønner på Trestakk-utbyggingen på Åsgard-feltet utenfor Trøndelag.

Utenfor Langsetvågen

På vei mellom oppdragene, er det lagt inn en tur oppunder land, der Westcon Helgeland på Nesna har fått oppdrag fra riggeieren Transocean å skaffe en rekke tjenester.

– Riggen vil bli liggende rett utenfor her, og vi skal skaffe logistikk og infrastruktur, sier Arnt Skogsøy i Westcon Helgeland, som holder til i Langsetvågen.

Det betyr innkvartering og kontorer, forpleining, båtskyss og busstransport for personell som er involvert i operasjonen.

– Vi vil benytte lokale leverandører på alt, sier Skogsøy.

Så langt Helgelands Blad har brakt i erfaring fra flere kilder skal riggen i hovedsak laste utstyr og gjennomføre noen tester før kursen settes sørover mot Åsgard.

Ny rigg

Songa Enabler ble satt i drift i 2016, og er en av fire såkalte «Cat D»-rigger, som ble bygd på spesifikasjon fra Equinor, spesielt egnet for arbeid på dypt vann i krevende klima.

Den amerikanske rigg-giganten Transocean kjøpte norske Songa Offshore tidligere i år, og gjorde dermed bergenseren Frederik Mohn til største eier i riggselskapet med rundt 12 prosent.

 

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter