LuisAraujo akersolutions.fotoM.hofstad

Solid inntektsvekst for Aker Solutions

Konsernsjef Luis Arauju i Aker Solutions, her ved et tidligere besøk i Sandnessjøen. Foto: Morten Hofstad

Av NTB

Aker Solutions økte inntektene med 21 prosent i tredje kvartal. Håndteringen av store globale prosjekter og reduserte kostnader bidro til det gode resultatet.
Selskapets driftsinntekter økte fra 5,4 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor til godt over 6,5 milliarder i samme periode i år. Driftsresultatet økte fra 217 til 282 millioner kroner, mens bunnlinjen økte til 155 millioner kroner, opp fra 124 millioner i fjor.
Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet fastslår i en børsmelding at det styrkede resultatet først og fremst skyldes håndteringen av store, globale prosjekter og god framdrift i andre fase av kostnads- og effektiviseringsprogrammet.
– Vår ordreinngang i kvartalet er mer enn doblet sammenlignet med den samme perioden for ett år siden, og vi ser høyere anbudsaktivitet i alle våre markeder. En viktig utvikling i dette kvartalet er at vi ser økt ordreinngang i globale nøkkelmarkeder som Kina, Brasil og Angola, som er i tråd med våre strategiske ambisjoner, sier konsernsjef Luis Arauju.

Magasinet

Annonsering

For mer informasjon
og annonsering kontakt

 
john are 
 
John Are Schei
markedskonsulent,
Mob: 415 22 635
 
 
Per-Arne Rødli Rønning
markedssjef,
Mob: 977 51 390
 

Andre nyheter